Taekwondotaidot testataan vyökokeissa

Säännöllisen taekwondoharjoittelun seurauksena harrastajan vyön väri vaihtuu ajoittain. Tie valkoisesta vyöstä mustaan on hikinen, mutta usein myös hauska ja antoisa.

Vyökoe on siis harjoittelun seuraus, ei taekwondon harrastamisen tavoite. Mukwanissa vyöarvoissa eteneminen vaatii harrastajalta lajitaitojen lisäksi muun muassa ahkeruutta ja lajista innostumista. Tekninen osaaminen tarkastetaan vyökokeissa, muuten vyöarvoihin liittyviä asioita seurataan jatkuvasti. Kannattaakin ajatella, että jokainen harjoitus on vyökoe!

Vyökokeiden ajankohdista ja sisällöistä sekä harrastajien kutsumisesta vyökokeisiin päättää seuramme pääopettaja Matti Heikkinen (6. dan). Hänen lisäkseen kaikki ohjaajat seuraavat harrastajien lajiosaamisen kehittymistä ja treeniasennetta.

Vyöarvoista puhuttaessa on tärkeää ymmärtää, että ne ovat pitkälti merkki harrastajan kehittymisestä omaan itseensä verrattuna. Yksittäisiä harrastajia ei kannatakaan liikaa vertailla keskenään vyöarvojen perusteella. Jokainen on yksilö ja lähtökohdat harrastukselle ovat erilaisia. Vyöarvot ovat merkkipaaluja jokaisen omalla taekwondotiellä.

Mukwanin vyökoevaatimukset (PDF)

Taekwondotaidot testataan vyökokeissa.
Kuva: Riitta-Ilona Hurmerinta.
comments powered by Disqus