Taekwondo – jalan ja käden tie

Taekwondo on korealainen kamppailulaji, joka teknisesti koostuu pääasiassa torjunnoista, lyönneistä ja potkuista. Filosofiselta pohjaltaan laji pyrkii kuitenkin opettamaan muutakin kuin pelkkiä kamppailutaitoja.

Harjoittelun tarkoituksena on parantaa harrastajan elämää kokonaisvaltaisesti harjoittamalla sekä kehoa että mieltä. Tämä näkyy myös lajin nimestä, joka koostuu kolmesta korealaisesta sanasta ”tae” (jalka), ”kwon” (nyrkki) ja ”do” (elämäntapa). Viime vuosina lajista on kasvanut myös suosittu globaali kamppailu-urheilulaji, joka on edustettuna olympialaisissa.

Monipuolisena liikunta- ja urheilumuotona taekwondo kehittää harrastajan kuntoa, koordinaatiota, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Harjoituksissa opitaan lajitekniikoiden lisäksi kunnioittamaan muita ihmisiä ja noudattamaan hyviä käytöstapoja.

Mukwanissa jokainen harrastaja treenaa lajia itselleen sopivalla tavalla – hauskana harrastuksena, tavoitteellisena treeninä tai kovana kilpaurheiluna.

Maria Heikkinen potkaisemassa sivupotkua.
Taekwondo on kuuluisa näyttävistä, korkeista ja kovista potkuistaan. Kuvassa Mukwanin Maria Heikkinen potkaisemassa sivupotkua.
comments powered by Disqus