Mukwan Cup -salikisat

Harjoituksissa ja kilpailuissa otteleminen eroavat luonnollisesti hieman toisistaan. Esimerkiksi harjoitusottelussa eli sparrissa harvoin on tuomaria. Kisoissa täytyisi kuitenkin tietää ottelun vakiintuneet käytänteet, kuten vastustajalle kumartaminen sekä vastustajan valmentajan kätteleminen ottelun jälkeen. Myös tuomarin peruskäskyt on tärkeää tunnistaa. Nämä käytänteetkin ovat lajin harrastamiseen kuuluva taito, ja niitä harjoitellaan muutaman kerran vuodessa järjestettävissä Mukwan Cup -tapahtumissa.

Mukwan Cupit ovat seuran sisäisiä matalan kynnyksen salikisoja. Ne ovat periaatteessa tavallisia harjoituksia omalla tutulla porukallamme. Kuitenkin tavanomaisista harjoituksista poiketen pääsemme kokeilemaan kokonaisten otteluiden ottelemista, erineen ja erätaukoineen. Käytämme otteluissa elektronisia panssareita, jotka ovat käytössä myös kisoissa. Mukwan Cupit ovat erinomainen tilaisuus harjoitella ottelutaitojen lisäksi myös toimitsijana oloa sekä tuomarointia.

Mukwan Cupiin on hyvä ottaa mukaan kaikki suojat, mitä itseltä vain löytyy. Jos niitä ei vielä ole – etenkin nyt kun varustetilausta odotellaan – niin lainaillaan seuralta ja toisiltamme (nimikoithan suojasi, jotta ne löytävät takaisin omistajalleen!). Suojien puutteen takia ei missään nimessä kannata jättäytyä pois Mukwan Cupista, suojat järjestyvät kyllä jostain!

Varsinkin jos sarjassanne on pääkontakti, niin hammassuojat olisi hyvä olla (huom. sääntöjen mukaan läpinäkyvät tai valkoiset). Hammassuojat suojaavat potkun osuessa leukaan myös aivotärähdykseltä. Lapsilla ei ole pääkontaktia, aikuisharrastajilla pääkontakti on valinnainen. Kuitenkin aina voi sattua vahinkoja ja hammassuojat ovat halpa vakuutus niiden varalle. Hammassuojia myydään tavallisissa urheilukaupoissa, kuten Intersportissa. Ne tulee muokata juuri omaan suuhun sopiviksi, seuraa pakkauksen ohjeita.

Ennen kaikkea Mukwan Cupeissa pidetään kivaa!

« Takaisin
comments powered by Disqus