Mukwan siirtyy Suomisportiin

Mukwan Jyväskylä ry alkaa käyttää toimintansa pyörittämiseen Suomen Olympiakomitean tuottamaa koko urheiluyhteisön yhteistä digitaalista palvelua Suomisportia. Suomisportia voi käyttää nettiselaimella ja mobiilisovelluksella. Suomisport korvaa Mukwanissa Nimenhuuto-järjestelmän ja helpottaa jäsen- ja harrastusmaksujen maksamista. Järjestelmä mahdollistaa myös ajankohtaisista asioista tiedottamisen harrastusryhmille suoraan palvelun kautta. 

Suomisport toimii henkilökohtaisen kirjautumisen periaatteella. Jokainen seuran jäsen ja harrastaja eli liikkuja luo itselleen henkilökohtaisen Suomisport-tilin, jota kutsutaan Sporttitiliksi. Samalla käyttäjä saa oman Sportti-ID:n. Sporttitilin kautta jäsen/harrastaja vastaa itse omista henkilötiedoistaan ja hallinnoi omaa urheiluarkeaan.

Seuramme käyttää seuraavia Suomisportin toiminnallisuuksia:

 • Jäsenrekisteri
 • Jäsenmaksu ja lisenssimaksut
 • Harrastusmaksut
 • Tapahtuma- ja kurssi-ilmoittautumiset
 • Tapahtuma- ja alkeiskurssimaksut
 • Jäsenviestintä
 • Harjoitusten läsnäolomerkinnät ja ilmoitukset mobiilisovelluksen kautta

Huom. Treeni-ilmoittautumiset siirtyvät kokonaan Suomisportiin vuonna 2024. Nimenhuuto-järjestelmä jää pois käytöstä 1.1.2024 alkaen. 

Tämä ohjeistus on tarkoitettu seuran nykyisille harrastajille/jäsenille. Uusi harrastaja - ole ensin yhteydessä toimintakoordinaattoriin (toimintakoordinaattori@mukwan.com). Vuoden 2024 alkeiskursseista ja ilmoittautumisohjeista tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Jäsen/harrastaja/liikkuja: näin saat Suomisportin käyttöösi

 1. Kirjaudu sisään palveluun osoitteessa www.suomisport.fi kohdassa “Kirjaudu” tai lataa Suomisportin mobiilisovellus sovelluskaupastasi.
 2. Tilaa kertakirjautumiskoodi sähköpostiisi tai tekstiviestinä puhelimeesi.
 3. Syötä koodi kirjautumisikkunaan.
 4. Sinulle aukeaa tilinluontisivu. Täytä sivulla pyydetyt henkilötiedot. Rekisteröinnin yhteydessä sinulta pyydetään henkilötunnus. Sitä käytetään ainoastaan rekisteröintivaiheessa yksilöinnin välineenä.
 5. Klikkaa sivun lopussa painiketta Luo tili.
 6. Tilin luomisen jälkeen palvelu varmentaa alussa antamasi sähköpostiosoitteen/puhelinnumeron lähettämällä siihen koodin. Kirjoita saamasi koodi ruudun numerokenttään ja klikkaa Varmenna.
 7. Valmista tuli ja sinut ohjataan omalle Sporttitilillesi!

Huomaathan, että liikkujana sinulla ei ole palveluun salasanaa. Liikkuja kirjautuu Suomisportiin aina kertakirjautumiskoodilla.

Ongelmatilanteissa ole yhteydessä Suomisportin asiakaspalveluun suomisport@olympiakomitea.fi

Huoltaja: näin voit hallinnoida huollettavasi harrastamista ja urheilua

 1. Kirjaudu sisään palveluun osoitteessa www.suomisport.fi kohdassa “Kirjaudu” tai avaa Suomisportin mobiilisovellus. Mikäli sinulla ei ole vielä Sporttitiliä, rekisteröidy käyttäjäksi samassa osoitteessa tai lataa sovellus sovelluskaupastasi.
 2. Sinut ohjataan omalle Sporttitilillesi.
 3. Selaimen oikeassa yläkulmassa on nimesi vieressä valikko.
 4. Avaa valikko ja klikkaa kohtaa Lisää huollettava.
 5. Täytä huollettavasi tiedot.
 6. Huollettavalle on mahdollista lisätä myös toinen huoltaja. Toisen huoltajuuskytköksen voi tehdä itsenäisesi ensimmäisen kytköksen tehnyt huoltaja tai sitten kytkös voidaan tehdä Suomisportin asiakaspalvelun kautta. Pyyntö huoltajan lisäämisestä Suomisportin asiakaspalveluun osoitteeseen suomisport@olympiakomitea.fi. Viestissä tulee kertoa lisättävän huoltajan ja huollettavan Sportti-ID:t.

Sporttitili tehty - vielä pari askelta!

1. Liity seuran jäseneksi.  Klikkaamalla allaolevaa jäsenluokan linkkiä liityt seuran jäseneksi ja hyväksyt seuran säännöt.

Kutsulinkki jäsenliittymispyyntöön löytyy tästä:  https://seurat.suomisport.fi/invite/42993c7b-0312-483d-9194-27b22207abee

Jäsenmaksu osoitetaan jatkossa jäsenille suoraan palvelussa. Omat avoimet maksut näkyvät Sporttitilillä, jonka kautta ne pääsee maksamaan suoraan. Laskuja ei enää lähetetä. Jäsenmaksulla tuet seuran toimintaa! 

Vuoden 2024 jäsenmaksut osoitetaan jäsenille Suomisportissa tammikuun 2024 aikana.

2. Liity ryhmään 

Jäsenpyynnön tekemisen jälkeen liity oikeaan ryhmään (Aikuiset tai Minit & junnut). Ryhmät ovat samat kuin mitä olemme tottuneet käyttämään Nimenhuudossa. Jatkossa ryhmän jäsenenä pystyt kätevästi ilmoittautumaan ryhmän omiin tapahtumiin ja treeneihin, näet omat treenit kalenterissa, saat viestejä valmentajalta sekä pystyt maksamaan helposti harrastusmaksut. Nämä ominaisuudet toimivat Suomisportin mobiilisovelluksen kautta tai kirjautumalla www.suomisport.fi.

Ryhmien ilmoittautumislinkit löytyvät alta:

AIKUISET: https://seurat.suomisport.fi/invite/a4b9cc6a-9f6c-44dd-b442-76e1c5d90182

MINIT JA JUNIORIT: https://seurat.suomisport.fi/invite/edea79e3-d050-4217-b6fa-7ffdd5b4d3a1

Vuoden 2024 harrastusmaksut osoitetaan ryhmien jäsenille Suomisportissa tammi-helmikuun 2024 aikana.

3. Tutustu ominaisuuksiin ja ilmoittaudu treeneihin - ja neuvo kaveriakin!

Koko Mukwanin porukka on Suomisportiin siirtymisen myötä ihan uuden äärellä, joten tämä siirtymävaihe ja alkuun pääseminen saattaa vaatia hieman kärsivällisyyttä - seuran hallitus ja toimintakoordinaattorikin opettelevat samalla Suomisportin saloja. Ongelmatilanteissa voit kysyä neuvoa toimintakoordinaattorilta (toimintakoordinaattori@mukwan.com) tai nykäistä treeneissä ohjaajia hihasta. Teknisissä haasteissa apua voi saada myös Suomisportin asiakaspalvelusta: suomisport@olympiakomitea.fi.

HUOM:  Tuleviin alkeiskurssi-ilmoittautumisiin on tulossa oma ohjeistus vuonna 2024!

comments powered by Disqus